Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Iz BiH za izbjeglice u Hrvatskoj 5.500 bajramskih paketa

Preuzmite sliku

Volonteri brojnih bh. udruženja, u izvršnoj organizaciji zeničkog udruženja “IML”, protekle noći su otputovali u Hrvatsku, gdje će zajedno sa prijateljima iz Crvenog križa Hrvatske i Merhameta iz Siska, posjetiti izbjeglički kamp u Tovarniku i uručiti oko 5.500 bajramskih paketa djeci izbjeglicama, koja trenutno borave u prihvatnim centrima u Hrvatskoj.

iz-bih-za-izbjeglice-u-hrvatskoj-5-500-bajramskih-paketa-volonteri0_2015_09_26

Pakete je prikupilo više udruženja, neformalnih grupa i građana iz dvadesetak gradova u Bosni i Hercegovini. Sudjelovali su građani Sarajeva, Zenice, Banje Luke, Mostara, Prijedora, Jajca, Donjeg Vakufa, Breze, Žepča, Visokog, Živinica, Jablanice, Bugojna i drugih mjesta, a svoju doprinos dali su učenici, studenti, sportisti, novinari, članovi stručnih timova Crvenog križa Federacije BiH, te nekoliko firmi koje su osigurale prijevozna sredstva za pakete i grupu volontera.

iz-bih-za-izbjeglice-u-hrvatskoj-5-500-bajramskih-paketa-volonteri1_2015_09_26

Donirane pakete bh. i hrvatski humanitarni volonteri predat će djeci i izbjeglicama sa Bliskog istoka, a stručni tim za psihološku pomoć Crvenog križa Federacije BIH će se družiti sa djecom smještenom u kampovima. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,