Nedjelja, 25. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Istabul: Napadnute zgrade listova “Yeni Akit” i “Yeni Safak” (FOTO)

U Istabulu je sinoć izveden istovremeni oružani napad i napad molotovljevim koktelima na redakcije dnevnih listova “Yeni Safak” i “Yeni Akit”, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako novinar AA doznaje, pet maskiranih napadača bacilo je molotovljeve koktele na zgradu novina “Yeni Safak”, koja se nalazi u istanbulskoj četvrti Bayrampasa. Potom su napadači iz vatrenog oružja pucali na zgradu.

Nakon što su reagirali pripadnici sigurnosnih snaga, napadači su pobjegli. Pripadnici sigurnosnih snaga uspjeli su ugasiti požar koji je nastao nakon bacanja molotovljevih koktela.

Na mjesto napada su izašli  policija i vatrogasci. Prilikom uviđaja mjesta napada pronađena je torba sa neiskorištenim molotovljevim koktelima i upaljač koji je ispustio jedan od napadača.

U isto vrijeme izveden je oružani napad i napad molotovljevim koktelima na redakciju “Yeni Akita” koja se nalazi u četvrti Kucukcekmece. Napad je također izveden bacanjem molotovljevih koktela i pucanjem iz “pumparice”. Napadači su zatim pobjegli sa mjesta napada. Na obje zgrade pričinjena je materijalna šteta.

Poduzete su visoke mjere sigurnosti, a pokrenuta je i istraga kao i akcija potrage za napadačima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: