Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Žrtve tragedije u Italiji: Petočlana porodica, mladi zaručnici, dječak…

Preuzmite sliku

Najmanje 14 ljudi poginulo je u padu kabine sa žičare blizu jezera Mađiore na sjeveru Italije, javljaju italijanski mediji.

U trenutku pada u kabini je bilo barem 15 ljudi, navodi La Repubblica. Dvoje djece nakon nesreće je bilo u kritičnom stanju i prebačeno je u bolnicu u Torinu.

 • Petogodišnje dijete zadobilo je teške ozljede glave i prijelome nogu, dok je devetogodišnje dijete reanimirano i prebačeno na odjel intenzivne njege, gdje je nekoliko sati kasnije preminulo.

  “Corriere della Sera” objavio je imena žrtava današnje tragedije. To su: Biran Amit (30), Peleg Tal (26), Biran Tom (2), Cohen Konisky Barbara (71), Cohen Itshak (81), Shahaisavandi Mohammadreza (22), Cosentino Serena (27), Malnati Silvia (26), Merlo Alessandro (29), Zorloni Vittorio (54), Elisabetta Persanini (38), Gasparro Angelo Vito (45) i Pistolato Roberta (40).

 • Među žrtvama su Italijani, ali i strani turisti.

  Kako javlja Corriere, žrtve dolaze iz četiri porodice, od kojih su dvije stanovale u Lombardiji, jedna u Emilia Romaniji i jedna u Calabriji. Informacije od 9-godišnjem djetetu koje je naknadno preminulo u bolnici zasad nisu objavljene.

  Najmlađa žrtva je dvogodišnji dječak Tom Biran koji je živio u Paviji s roditeljima Amitom Biranom i Tal Biran, koji su također poginuli u tragediji. Porodica je porijeklom iz Izraela. Među žrtvama su i djed i baka Toma, odnosno otac i majka Tal Biran. Oni su prije nekoliko dana stigli u posjetu svojoj kćeri i suprugu, a danas su odlučiti otići na izlet.

 • Serena Cosntino, 27-godišnjakinja iz Diamantea koja se prije nekoliko mjeseci doselila u Verbaniju na studij također je među žrtvama. Poginuo je i njezin dečko, 23-godišnji Mohamadreza Šahaisavandi iz Rima. Serena je 4. maja proslavila rođendan.

  Silvia Malnati (27) i njezin dečko Alesandro Merlo (29), također žrtve tragedije, bili su zaručeni deset godina i uskoro su planirali vjenčanje.

 • Roberta Pistolato danas je slavila 40. rođendan. Htjela ga je proslaviti sa suprugom Angelom Vitom Gasparom na jezeru. Posljednji se put javila porodici prije ukrcavanja na žičaru.

  Poslala im je poruku: “Penjemo se prema kabini.” Bila je to njezina posljednja poruka.

 • Još jednu porodicu uništila je ova velika tragedija. Poginuli su Vitorio Zorloni i Elisabeta Persanini te njihov petogodišnji sin.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje