Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Znakovi da Putinu nije dobro? Kašljao je, ostajao bez daha, a od hladnoće je bježao pod deku

Preuzmite sliku

Tokom govora Putin je plitko disao dok je govorio. Mi na taj način dišemo kada osjećamo da nešto nije u redu, analiza je stručnjaka za govor tijela

Ljuljanje napred nazad i čiste geste s obrvama mogli bi biti novi znakovi zdravstvenih problema ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je za Mirror stručnjak za govor tijela, Mike Carter.

Nakon govora dugog 11 minuta, Putin je od ruske hladnoće pobjegao ispod debele deke koju je prebacio preko nogu, a uz to je i cijelo vrijeme kašljao.

– Tokom govora Putin je plitko disao dok je govorio. Mi na taj način dišemo kada osjećamo da nešto nije u redu. Primjera radi, kao kada se u uredu neko žali na bolove pa zbog toga ne može disati – rekao je Carter.

Špekulacije i zdravstvenom stanju ruskog predsjednika sve su glasnije otkako je počela ruska invazija na Ukrajinu.

Kako su ranije pisali ukrajinski medij “Ukrainska pravda”, tim ruskog predsjednika Putina izvještava o njegovom zdravstvenom stanju i lokaciji čak desetoricu ljekara tokom njegovih brojnih putovanja.

Jedan od desetorice doktora je i Jevgenij Selivanov, doktor moskovske Centralne bolnice. O njemu se pisalo prije mjesec dana kada su zapadni obavještajni izvori objavili da Putin ima rak, Parkinsonovu bolest ili demenciju.

‘Odalo’ ga je tada naduto lice i vrat što bi mogla biti nuspojava korištenja steroida ili hormonske terapije nakon raka.

Selivanov je vrhunski onkološki stručnjak koji se specijalizirao za rak štitnjače, a Daily Mail je napomenuo kako je Putina posjetio čak 35 puta u njegovoj omiljenoj rezidenciji u Sočiju. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,