Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zelenski sa suprugom prvi put viđen u javnosti od početka rata

Preuzmite sliku

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski fotografisan je u javnosti sa suprugom Olenom prvi put otkako je Rusija napala Ukrajinu prije gotovo tri mjeseca.

Bračni par prisustvovao je u Kijevu na sprovodu prvog predsjednika Ukrajine Leonida Kravčuka. Zelenski su izgledali smireno, ali iscrpljeno dok su zajedno hodali kako bi položili cvijeće na lijes Kravčuka, koji je proglašen prvim predsjednikom novonezavisne Ukrajine nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991.

 • Umro je tokom vikenda, u 88. godini života, nakon duge bolesti. Zelenski je bio odjeven sav u crno te je hodao pored svoje supruge, čiji su prsti bili stisnuti u šake, kao da se odupire porivu da ispruži dlan i zgrabi ga za ruku.

  Razgovarali su samo telefonom

  Olena se pojavila pred očima javnosti mjesec dana nakon što je otkrila da je sa suprugom razgovarala samo telefonom otkako je izbio rat, zbog straha da bi pridruživanje njemu u glavnom gradu Ukrajine izložilo nju i njihovo dvoje male djece riziku od pogibije. Kako je ispričala, prvog dana ruske invazije probudila je buka između 4 i 5 sati ujutro, a ubrzo je doznala da je riječ o eksplozijama.

  Tad je posljednji put vidjela supruga u odijelu, kaže. Nakon toga presvukao se u vojničku odjeću, koju i danas nosi.

  “Počelo je”, bilo je sve što joj je u tom trenu rekao. (index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje