Četvrtak, 19. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zbog bacanja smeća na ulicu, političara riješili svih funkcija i izbacili ga iz stranke

Preuzmite sliku

Početkom marta, video snimak s muškarcem koji baca smeće iz gepeka terenca na cestu postao je viralan na društvenim mrežama.

Nakon toga se ispostavilo da se u videu pojavio šef međunarodnog stranačkog centra “Jedinstvena Rusija” Igor Hruščov. Čin dužnosnika izazvao je val ogorčenja i kritika građana. Štaviše, gotovo mjesec i po dana nakon incidenta, stranka Jedinstvena Rusija nije uspjela jasno objasniti zašto je kantu za ulje stavio sa strane. Za šta je platio. U ponedjeljak, na sastanku Prezidijuma regionalnog političkog vijeća “Jedinstvena Rusija”, kolege su lišili Hruščova svih funkcija i izbacili ga iz stranke, prenosi Tuzlanski.ba.

  • “Povelja stranke njegov čin tumači nedvosmisleno – kao diskreditaciju stranke. Pored toga, svojim postupcima diskreditira projekat “Čista zemlja”, koji stranka provodi na Primorskom teritoriju. Smatramo potrebnim donijeti službenu odluku o Hruščovljevoj kandidaturi – razriješiti ga svih stranačkih mjesta i protjerati iz Jedinstvene Rusije “, navela je press služba Primorskog ogranka Jedinstvene Rusije .

    Čišćenje redova u izbornoj godini je sveta stvar. Inače, vjeruje se da glasači već prilično negativno reaguju na simbole Jedinstvene Rusije.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,