Nedjelja, 26. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zatvoren švicarski zračni prostor: Avioni ne lete do daljnjega

Preuzmite sliku

Putnicima se savjetuje da provjere informacije koje su dostavili zračni prijevoznici prije polaska u zračnu luku, prenosi Jutarnji.hr.

Tehnički problem sa sistemom kontrole zračnog saobraćaja zaustavio je jutros polijetanja i slijetanja u švicarskim zračnim lukama, objavila je agencija Skyguide, no do 9.30 situacija je već stavljena ppopd kontrolu te je promet ponovno uspostavljen.

‘Švicarski pružatelj usluga zračne navigacije Skyguide doživio je tehnički kvar u ranim jutarnjim satima, zbog čega je švicarski zračni prostor zatvoren za promet iz sigurnosnih razloga. Ovo zatvaranje zračnog prostora na snazi je do daljnjeg‘, izvijestili su početno iz Skyguidea.

Skyguide je napomenuo da radi na pronalaženju rješenja i da će obavijestiti javnost kada bude dostupno više informacija.

‘Očekujemo da će se letovi sa smanjenim kapacitetom nastaviti prije podneva’, saopili su iu zračne luke Zürich, a putnicima se savjetuje da prije polaska u zračnu luku provjere informacije koje su dostavili zračni prijevoznici.

Letovi s vanjskim vezama na duge relacije preusmjeravali su se na različite zračne luke u susjednim zemljama, uključujući Milano, Lyon i Beč, dok katki letovi trenutno nisu ni polijetali.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,