Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Veliko herojstvo mladića iz Turske koji je spasio čovjeka od udara voza?

Preuzmite sliku

Njemačka bruji o 17-godišnjem mladiću turskog porijekla koji je na nevjerovatno hrabar način izgubio život.

U Njemačkoj se još uvijek priča o 17-togodišnjim Turčinu koji je na nevjerovatno hrabar način žrtvovao svoj život kako bi spasio osobu koja se nalazila na šinama pod uticajem alkohola.

Kao što su nedavno lokalne vijesti prenijele, Mustafa Sozen, učenik srednje medicinske škole je na putu prema prema Ostendstrasseu čekajući na voznoj stanici, video osobu koja je stajala na šinama. Mustafa je bez razmišljanja skočio na šine i spasio osobu od sigurne smrti. Nakon toga Mustafa nije uspio i sebe da sačuva od brzog voza koji je naletio pravo na njega i usmrtio ga.

Policijski izvori su objavili da Mustafa prilikom spašavanja osobe na pruzi nije uspio da pobjegne od voza koji se kretao prema njemu.

Objavljeno je da je osoba koju je hrabri sedamnaestogodišnjak spasio u krvi imala 2.6 promila alkohola, i da je spašen bez povrede.

Njemačka policija nije htjela opsežno da govori o ovom događaju, već je objavila da se na stanici nije nalazila sigurnosna kamera. Otac Mustafe Sozena, Ežder Sozen je izjavio da je njegov sin žrtvovao život da bi spasio osobu koja je skočila na šine od voza.

Ežder Sozen je istakao, da je tužan zbog smrti svog sina, sina koji je bio dobar i veoma pošten momak, i da je kritikovao stav policije koji su izjavili da je moguće da je njegov sin htio samo htio da pokaže da je hrabar. „ Želio je da postane laborant i bio je divan momak „ , kazao je na kraju izjave otac hrabrog Turčina.

Sada se postavlja pitanje, zbog čega su mediji u Njemačkoj, prećutali ovaj nevjerovatno hrabar čin golobradog Turčina koji se i dalje prepričava u Njemačkoj?

Da li bi se ovako ponašali mediji u ovoj zemlji da nije u pitanju bio stranac vrijeme će pokazati, ali je sigurno da će se o ovom događaju još dugo pričati. (TRT)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,