Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zajednička akcija tuske i holandske policije: U pet zemalja zaplijenjeno 2,38 tona heroina

Preuzmite sliku

U zajedničkoj akciji turske i holandske policije, koja je provedena u pet zemalja, zaplijenjeno je ukupno 2,38 tona heroina, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu, javlja Anadolu Agency (AA).

Soylu je večeras gostovao na turskoj televiziji “CNN Turk” gdje je odgovarao na pitanja novinara o aktuelnim dešavanjima.

Govoreći o akcijama protiv krijumčarenja droge, Soylu je otkrio da je u zajednickoj akciji turskih i holandskih policijskih snaga u pet zemalja zaplijenjeno 2,384 tone heroina.

Prema informacijama koje je dobio novinar AA iz turskog MUP-a, otkrivena je organizacija koja iz zemalja istočno od Turske pokušava prokrijumčariti veliku količinu narkotika ka zemljama Evrope.

Ured za borbu protiv krijumčarenja narkotika pri turskoj policiji potom stupa u kontakt s policijskim službama iz Holandije, s kojima pokreće zajedničku istragu, a potom i zajedničku akciju.

U akciji je zaplijenjeno ukupno 2,384 tone heroina, od čega 1,1 tona na području Kazahstana, 703 kilograma u Njemačkoj, 350 kilograma u Poljskoj, 171 kilogram u Holandiji i 55 kilograma na području Turske.

U akciji je privedeno više osoba, a osumnjičeni su podvrgnuti kriminalističkoj obradi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,