Ponedjeljak, 25. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Za napad u Minhenu odgovorni nacisti? (VIDEO)

Potraga za napadačima u Minhenu i dalje traje, a njemački mediji navode da neki očevici tvrde da je jedan od napadača kazao drugom da treba ubiti strance.

Navodno, postoji i video u kojem napadač sa krova govori da je iz Minhena, da je tu rođen i da je bio na nekoj vrsti tretmana. Nije jasno da li misli na medicinski tretman, ili neki drugi kojeg je on bio žrtva.

S druge strane, policija pretpostavlja da je riječ o terorističkom napadu.

Zvanične informacije su da je šest osoba poginulo, a oko 10 ranjeno. Navode se informacije da je jedan od napadača izvršio samoubistvo, ali ovo još niko nije zvanično potvrdio.

Sky News prenosi kako je u Minhenu u terorističkom napadu ubijeno najmanje osam osoba.

RTL javlja da su u bolnicu dovedena djeca sa povredama, dok policija apeluje na građane da izbjegavaju mjesta na kojima se stvaraju gužve.

Nakon pucnjave koja se danas u poslijepodnevnim satima desila u njemačkom gradu Munchen, stanje je trenutno vanredno. Grad je blokiran.

Uspostavljena je i telefonska linija za pomoć +49(089)29101910.

Vlada Njemačke sazvala je krizni sastanak u Berlinu na kojem će se razgovarati o sigurnosnoj operaciji u i okolo Minhena.

Veliki broj pripadnika policije je opkolio trgovački centar OEZ u distriktu Moosach, ali im je situacija još uvijek nejasna, jer očevici tvrde da je bilo tri napadača, a još uvijek nije poznato gdje se nalaze. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,