Utorak, 19. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Youtuber šokirao svijet: Trudnu djevojku zaključao na balkon, umrla od posljedica smrzavanja

Preuzmite sliku

Youtuber je uhapšen nakon što je pustio svoju trudnu djevojku da se smrzne do smrti na balkonu. Sve je emitovao uživo na svom kanalu i dobro zaradio.

Ruski youtuber Stas Reeflay uhapšen je nakon što je zaključao svoju trudnu djevojku na balkon i  pustio ju da se smrzne do smrti, prenosi The Sun.

Jedan mu je vjerni pratitelj obećao 1000$ ako natjera svoju trudnu djevojku Valentinu Grigoryevu da izađe na balkon na temperaturu ispod nule, noseći samo donje rublje. Reeflay je to učinio ne sluteći šta bi se moglo dogoditi.

Njegova trudna djevojka nalazila se u ranom stadiju trudnoće, a ubrzo nakon što ju je Reeflay zaključao na balkon umrla je od hipotermije.

Njena šokantna smrt dovela je to niza reakcija u online svijetu. Ubrzo su počeli pristizati zahtjevi za hitnom zabranom internetskog ”nasilja u stvarnosti”, koje je lako dostupno svima, pa čak i djeci, piše 24sata.hr.

Stanislav Reshetnikov, poznat kao Stas Reeflay, cijeli je događaj emitovao uživo, sve do trenutka kad je shvatio da nešto nije u redu s Valentinom.

Kada je shvatio šta je učinio, youtuber je djevojku polegao na kauč i krenuo s oživljavanjem.

Na snimku se može čuti kako panično uzvikuje njeno ime.

– Valya, jesi li živa? Šta se događa, zašto ne odgovaraš?! Srce, reci mi nešto molim te! – uzviknuo je youtuber svojoj djevojci

Nakon što je uvidio da njegova djevojka ne reaguje poviknuo je gledateljima da nema pulsa i da više ne diše.

Snimak je u trenutku emitovanja pratilo čak 10 000 gledatelja, a prekinuo je sa snimanjem nakon dolaska hitne i njenog proglašenja smrti.

Reshetnikov je nakon šokantnog događaja uhapšen i ispitan od strane ruske polcije.

Prijete mu 2 godine zatvorske kazne ako forenzičari dokažu da je razlog smrti hipotermija.

Ubrzo nakon incidenta, youtuberka Liza Lazerson reagovala je na pomenuti događaj. U svom najnovijem videu progovorila je o diskriminaciji žena na internetu i žestoko osudila potez ruskog youtubera.

– Žena se smrzla do smrti, a publika je sve to gledala i punila džep ubici. Ovo mora prestati Ovakvi videi ukazuju da je nešto pošlo po krivu u svijetu – rekla je youtuberica u videu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje