Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vučić nakon sastanka s Erdoganom: Turska je prijatelj Srbije, razgovarali smo i o BiH

Preuzmite sliku

Rezultate današnjeg susreta, kako je rekao Vučić, građani Srbije bi mogli vidjeti za nekoliko mjeseci i godina ukazujući na to da će razgovarati o novim turskim investicijama

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Istanbulu s predsjednikom Turske Recepom Tayipom Erdoganom.

Jedna od tema su i nove turske investicije u Srbiju. Vučić se obratio javnosti u Srbiji iz Istanbula.

– Do kraja godine očekujem posjetu Erdogana Srbiji i Beogradu i tada ćemo razgovrati još detaljnije o saradnji naše dvije zemlje, najavio je Vučić.

– Ono što je važno je da turski predsjednik podržava dijalog Beograda i Prištine i vjeruje da je važno da se dođe do kompromisnog rešenja, dodao je Vučić.

– Turska jeste prijatelj Srbije i uvjeren sam da je bolji prijatelj nego prije deset ili petnaest godina, ali možemo još mnogo toga da uradimo da odnosi budu još bolji. To je neophodno kako bismo imali stabilnost u regionu, rekao je Vučić.

– Kada bih želio da nađem manu gostoprimstvu gospodina Erdogana, bio bih nefer. Vidjeli ste i sami da je izašao sa mnom napolje da bih ja vama dao izjavu, rekao je Vučić.

Na pitanje da li je sa Erdoganom razgovarao o BiH, rekao je da je bilo riječi ne samo o BiH, već o cijelom regionu.

– Razgovarali smo veoma konkretno o cijelom regionu, ali u detalje ne mogu da ulazim, nemojte da se ljutite zbog toga.

Podsjetimo, Vučić je prethodno, uz radni doručak razgovarao sa Erdoganom.

Oni su se sastali u Vahdetin palati, zvaničnoj rezidenciji turskog predsjednika, tokom radnog doručka razgovarali o bilateralnim odnosima dvije zemlje, ekonomskoj saradnji i odnosima u regionu.

Rezultate današnjeg susreta, kako je rekao Vučić, građani Srbije bi mogli vidjeti za nekoliko mjeseci i godina ukazujući na to da će razgovarati o novim turskim investicijama koje su važne jer dolaze u vangradske i manje sredine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje