Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vozač pod uticajem stimulansa? Pojavili se novi detalji nesreće u kojoj je sudjelovao automobil Zelenskog

Preuzmite sliku

Iz Ureda predsjednika kažu da će se zaključci ispitivanja pojaviti u bliskoj budućnosti.

Dan prije, 14. septembra, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski upao je u saobraćajnu nesreću sa svojom povorkom automobila.

Srećom, nesreća je izbjegnuta bez većih ozljeda i materijalne štete, no pokazalo se da je krivac nesreće bio pod utjecajem stimulansa.

Ovo je u četvrtak, 15. septembra, najavio savjetnik šefa Ureda predsjednika Mykhailo Podolyak u eteru teletona.

“Bila je tako duboka noć, auto se slupao. Osoba koja je vozila (drugi auto – ur.) imala je određenih “zdravstvenih problema”. Pa, razumijete, bilo je određenih stimulansa, ali istraga je u toku. I, ja mislim da ćemo sve rezultate imati u nadolazećim satima ili danima, možda”, rekao je Podolyak, prenosi Tuzlanski.ba.

Podsjetimo, nesreća se dogodila oko ponoći 15. septembra u Kijevu na Aveniji Peremogy. Poznato je da se lični automobil zabio u nekoliko automobila Predsjednikove povorke, udarivši u automobil samog političara. Predsjednik Ukrajine nije ozlijeđen, a krivcu nesreće odmah je pružena sva potrebna medicinska pomoć. Ukrajinci su sumnjali da se nesreća u kojoj je sudjelovao Zelenski nije mogla dogoditi slučajno , ali Ured predsjednika nazvao je takvu verziju malo vjerovatnom.

Ranije je Telegraph izvijestio da se ove noći Volodimir Zelenski vraćao iz Harkovske oblasti, gdje je uručio nagrade braniteljima oslobođenih Oružanih snaga Izjuma i komunicirao s lokalnim stanovništvom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje