Subota, 21. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vladimir Putin ima rak i mora na operaciju? “Ne veselite se, njegova zamjena je još gora”

Preuzmite sliku

Izvor ovih informacija navodno je bivši visokorangirani vojni dužnosnik Kremlja koji tvrdi da Putin mora na operaciju, ali da datum još uvijek nije definiran, prenosi britanski Daily Mail

Ruski predsjednik Vladimir Putin možda će se na nekoliko dana morati odreći kontrole nad ratom u Ukrajini jer, kako tvrdi ”insajder iz Kremlja”, ima zakazanu operaciju karcinoma, prenosi britanski Daily Mail.

Putin će tako, navodno, imenovati predsjednika Vijeća sigurnosti i bivšeg šefa FSB-a Nikolaja Patruševa da preuzme kontrolu nad invazijom dok se on oporavlja u bolnici.

Za Patruševa se vjeruje da je upravo on ključni arhitekt ruske ratne strategije i čovjek koji je uvjerio Putina da je Kijev pun neonacista.

Tvrdnje su se pojavile na Telegram kanalu General SVR koji je još prije 18 mjeseci izvijestio da Putin ima rak abdomena i Parkinsonovu bolest, a pozivaju se na ”dobro upućen izvor iz Kremlja”.

Navodno je Putin odgodio prvotni termin operacije koji je trebao biti u drugoj polovini aprila i neće biti operisan prije proslave Dana pobjede ruske pobjede nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu i parade na Crvenom trgu 9. maja.

– Putinu je preporučeno da se podvrgne operaciji, o čijem datumu se raspravlja i dogovara – navodi se na Telegram kanalu.

Putin ima dvije dijagnoze?

– Čini se da nema posebne hitnosti, ali ne može se ni odgoditi. Najnoviji problemi utvrđeni tokom njegovog posljednjeg pregleda povezani su s karcinomom – stoji na Telegram kanalu, a navodi se i kako uz karcinom ima i Parkinsonovu bolest shizoafektivnog poremećaja koji uključuje simptome shizofrenije, halucinacije i maniju.

Kremlj je svaki put snažno poricao navode o potencijalnim Putinovim bolestima i uvijek su tvrdili kako je on dobrog zdravlja.

Izvor ovih informacija navodno je bivši visokorangirani vojni dužnosnik Kremlja koji tvrdi da Putin mora na operaciju, ali da datum još uvijek nije definisan, a ne zna se ni koliko će dugo nakon operacije morati biti u bolnici.

Izvor navodi kako vjeruje da će Putin kratko biti u bolnici te da sigurno ne želi prijenos vlasti, ali da je spreman postaviti osobu koja će kontrolisati ruske ratne napore u Ukrajini.

Patrušev je ‘najgora opcija’

Izbor Patruševa krajnje je neuobičajen jer bi po ustavu vlast trebala prijeći isključivo na premijera Mihaila Mišustina. Međutim, ovaj 56-godišnjak je tehnokrat niskog profila i nema veza s vojskom ili tajnom službom.

– Znamo da je Putin jasno dao do znanja Patruševu da ga smatra gotovo jedinom osobom i prijateljem od istinskog povjerenja. Ne želim sada iznositi nikakve prognoze, u ovoj situaciji ne biste se trebali previše nadati – tvrdi izvor na Telegramu.

Dodatna nagađanja o Putinovom zdravstvenom stanju potaknule su snimke na kojima mu se snažno tresu ruke, a na sastanku sa ministrom obrane Šojguom čvrsto se držao za stol dok je sjedio.

– Ovdje nema ništa iznenađujuće. Putinovo zdravlje se nedavno pogoršalo, o tome smo već pisali, a nezdrav izgled predsjednika to samo potvrđuje. Više od mjesec dana liječnici ne uspijevaju uvjeriti Putina da promijeni lijekove koji suzbijaju simptome Parkinsonove bolesti, budući da stari više ne daju željeni učinak, a predsjednik se jednostavno boji eksperimentirati s novim. Držanje rukama za stol je način da se prikrije prilično primjetna drhtavica – navodi Telegram kanal General SVR.

Ko je ‘izvor iz Kremlja’?

Kanal je povezan s profesorom Valerijem Soloveijem koji je u veljači zadržan na sedmosatnom ispitivanju, što je vjerovatno povezano s njegovim redovitim tvrdnjama o Putinovom navodno narušenom zdravstvenom i psihičkom stanju.

Solovoj je bio profesor na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose kojeg su uz njega pohađali budući vrhunski diplomati i špijuni.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje