Ponedjeljak, 18. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Velika Britanija: Ispred vatrogasne stanice pronađeno 29 opasnih zmija u jastučnicama

Preuzmite sliku

Još 16 zmija bačeno u jastučnice pronađeno je ispred vatrogasne stanice u Velikoj Britaniji, gdje je samo prošle sedmice otkriveno 13 pitona, piše CNN.

Najnoviji ulov 15 kukuruznih zmija i piton pronađeni su u subotu u kanti iza vatrogasne stanice Farringdon u Sunderlandu, na sjeveroistoku Engleske, navodi se u saopćenju Kraljevskog društva za sprečavanje okrutnosti prema životinjama (RSPCA), prenosi Tuzlanski.ba.

16 zmija odneseno je veterinarima i otkriveno je da su u prilično dobrom stanju uprkos njihovom iskušenju, izjavila je inspektorka RSPCA Heidi Cleaver. Inspektorka je rekla da ne može vjerovati da je pronađeno više zmija na istom mjestu kao i 13 kraljevskih pitona koji su otkriveni u četvrtak. Jedna od zmija pronađena prošle sedmice od tada je umrla.

  • “Bili smo usred Oluje Dennisa za vikend kada su ove zmije, kojima je potrebna toplota i svjetlost da bi preživjele, na hladnoći ostale napolju, samo s jastučnicom. Bilo bi vrlo stresno da i zmije budu u tako neposrednoj blizini”, rekla je Clever.

    Veliku Britaniju su prekinule jake kiše i jaki vjetrovi tokom Oluje Dennis tokom vikenda, što je dovelo do jakih poplava u nekim područjima. RSPCA je apelirao za informacijom o misteriji oko zmija koje se u tom području odbacuju. Zmije ne mogu same održavati tjelesnu temperaturu i oslanjaju se na svoje okruženje.

    Ako se gmizavci previše smrznu, oni se možda neće moći hraniti ili kretati normalno, a njihov imunološki sistem može prestati pravilno funkcionisati, što ih čini ranjivim na bolesti.

    Do sada je pronađeno 29 zmija nagomilanih u jastučnicama ispred vatrogasne stanice. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje