Utorak, 5. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vakcinisao se 90 puta protiv korone i prodavao potvrde o vakcinisanju

Preuzmite sliku

Muškarca su ulovili u centru za vakcinisanje u Njemačkoj. Vakcinisao se 90 puta te prodavao potvrde onima koji ne žele primiti vakcinu. Nije poznato kako je tolika količina vakcine uticala na njegovo zdravlje…

Nijemac (60) iz Magdeburga je primio 90 puta vakcinisao protiv korona virusa te prodavao potvrde o vakcinisanju onima koji ga nisu htjeli primiti, prenosi The Guardian.

Identitet muškarca nije objavljen, a policija ga je nedavno otkrila nakon što se mjesecima vakcinisao u centrima za vakcinaciju u pokrajini Saksoniji u Njemačkoj.

Istraga je u toku. Tereti se za neovlašteno izdavanje i krivotvorenje dokumenata.

Primijetili su ga u centru za cijepljenje u Eilenburgu nakon što je došao drugi dan zaredom i stao u red onih koji čekaju cijepljenje.

Policija mu je zaplijenila nekoliko potvrda o vakcinisanju, a kako je 90 doza vakcina uticalo na njegovo zdravlje još nije poznato.

U proteklom periodu su u Njemačkoj provedene brojne akcije s ciljem otkrivanja lažnih i krivotvorenih potvrda o vakcinisanju. Kupci su bili oni koji se, iz različitih razloga, ne žele vakcinisati, ali su im potvrde potrebne.

U Njemačkoj se ukidaju epidemiološke mjere bez obzira što broj zaraženih ponovno raste. Stručnjaci smatraju da se već dogodio vrhunac podvarijante omikron soja korona virusa. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje