Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uznemirujući video: Muškarac u metrou gurnuo ženu na šine u trenutku nailaska voza

Preuzmite sliku

Mladić je u petak navečer oko 19:45 sati namjerno gurnuo ženu na šine na metro stanici Rogier u Bruxellesu, no, srećom, voz je uspio stati na vrijeme.

Ženu je gurnuo na šine dok je vlak ulazio u stanicu, međutim, brzo su joj pomogli slučajni prolaznici, potvrdila je kompanija za javni prijevoz u Bruxellesu STIB, koja upravlja podzemnom željeznicom.

Kako je vidljivo na video zapisu, muškarac je ženu gurnuo na šine u trenutku dok je voz ulazio u stanicu, međutim, na svu sreću vozač je uspio zakočiti na vrijeme tako da je tragedija za dlaku izbjegnuta.

Na mjesto događaja odmah su pozvani i policija i Hitna pomoć. Žena i vozač metroa prevezeni su u bolnicu, a nakon što im je pružena potrebna njega, pušteni su kući.

Počinitelj je odmah pobjegao nakon što je gurnuo ženu, no u međuvremenu je uhapšen, potvrdilo je u subotu ujutro bruxellesko javno tužilaštvo.

Osumnjičenik je ispitan kod istražnog sudije i priveden zbog pokušaja ubistva.

Istražni sudija je odredio vještaka psihijatrije koji će provjeriti njegovo stanje. U međuvremenu, istraga o incidentu još uvijek traje kako bi se utvrdile točne okolnosti događaja i motiv osumnjičenika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje