Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Užas u Norveškoj: Muškarac lukom i strijelom ubio nekoliko ljudi

Preuzmite sliku

Užasne scene u Kongsbergu u Norveškoj gdje je muškarac pomoću luka i strijele usmrtio nekoliko osoba.

Portal “RT” prenosi kako u napadu, čiji motiv nije poznat, ima nekoliko mrtvih, te nekoliko povrijeđenih osoba.

Muškarac je uhapšen, a policija je u međuvremenu evakuisala to područje. Policija je saopćila da je u toku istraga i da ne mogu da potvrde da li je ovaj napad povezan sa terorizmom.

– Uhapsili smo napadača, on je sam izvršio ovaj napad – rekao je portparol policije u izjavi za medije.

Lokalni mediji prenose da pripadnici elitne policijske jedinice i vojske obezbjeđuju područje Kongsberga. Oni također pišu da je na mjesto incidenta prisutno desetak vozila hitne pomoći, a grad nadlijeću dva helikoptera.

Ozlijeđeni su prevezeni u bolnicu na liječenje. Imamo mnogo svjedoka za ispitivanje, a trenutno ne izlazimo s više informacija – rekao je načelnik policije Kongsberga Kvijvind Aas na konfrenciji za novinare, prenosi “Aften posten”.

Načelnik policije je poručio kako se napadač kretao na velikom području i da trenutno pripadnici policije pokušavaju dobiti više informacija o onome šta se tačno dogodilo. Potvrdio je da je oko 18 sati stigla dojava kako se jedna osoba kreće gradom i da sa sobom nosi luk i strijelu.

Inače, Kongsberg je grad na jugoistoku Norveške koji broji oko 28.000 stanovnika. Od Osla je udaljen oko 100 kilometara.

Student lokalnog univerziteta u jugoistočnoj Norveškoj (univerzitet se nalazi tik do mjesta napada) rekao je lokalnim medijima da supermarket u kojem je došlo do većine žrtava i obližnje trgovine često koriste drugi studenti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,