Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Užas u Njemačkoj: Medicinska sestra optužena da je trovala bebe morfijem

Preuzmite sliku

Njemačka policija provodi istragu nad medicinskom sestrom za koju sumnja da je namjerno trovala petero malene djece.

Policija iz grada Ulma saopćila je jučer kako je u ormaru medicinske sestre pronašla špricu s majčinim mlijekom i morfijem. Osumnjičena je da je drogu davala petero prijevremeno rođene djece, s namjerom ubistva, piše Dw.

Novorođenčad počela imati ozbiljnih problema s disanjem

U ranim satima 20. decembra, petero novorođenčadi u Medicinskom centru Univerziteta Ulm odjednom je počelo imati po život opasne probleme s disanjem.

Policija je rekla kako se bebama odmah pružila potrebna medicinska pomoć i da ljekari smatraju da one neće imati dodatnih zdravstvenih problema.

Morfij pomiješan s mlijekom

Bolnica je kontaktirala policiju nakon što je u urinu djece koja su imala problem s disanjem otkrila veliku količinu morfijuma. Policijski službenici su zatim pretražili svlačionicu medicinskog osoblja i u ormariću jedne medicinske sestre pronašli špricu s majčinim mlijekom premazanu morfijem.

Protiv neimenovane medicinske sestre još uvijek nije podignuta službena optužnica, ali se provodi istraga zbog sumnje na pet tačaka pokušaja ubistva i nanošenja teških tjelesnih povreda. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje