Ponedjeljak, 15. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

‘Ukrcao sam se na noćni voz i zaspao, ostao sam u nevjerici kad sam se probudio par sati kasnije‘

Preuzmite sliku

Jim Metcalfe već 15 godina putuje noćnim vozom iz Glasgowa do Londona, gdje radi. Obično zaspi prije nego što voz krene.

Tako je bilo i 20. jula, ali ovoga puta kada se probudio nije se našao Londonu. Voz se, naime, nije pomakao ni milimetra, a Metcalfe je to shvatio tek kada se probudio. Oko 5.30 ujutro.

Stalni putnik na noćnoj željezničkoj liniji od Škotske do Londona na Twitteru je podijelio svoje iskustvo.

– U 15 godina korištenja ovog voza, vidio sam i doživio mnoge bizarnosti. Međuim, ovo je najčudnije iskustvo dosad. Voz uopće nije krenuo iz Glasgowa. Samo je stajao ovdje cijelu noć, tvitao je.

Dodao je kako je osoblje, bez ikakva upozorenja, putnike pustilo u voz te ih nije obavijestilo o bilo kakvim problemima, već su ih jednostavno “pustili da spavaju”.

Noćni voz “Caledonian Sleeper” sa “spavaćim kolima” jedan je od samo dva takva koji još uvijek voze u Britaniji.

Ovaj incident je uslijedio nekoliko dana nakon ozbiljnog prekida željezničkog prometa koji je u Velikoj Britaniji uzrokovao nezapamćen toplinski udar.

Iz kompanije za željeznički prijevoz putnika Serco, koja upravlja Caledonian Sleeperom, ispričali su se putnicima.

– Kvar na liniji identifikovan je kasno navečer, a uzrokovale su ga ekstremne temperature. Uložili smo sve napore kako bismo pružili podršku oštećenim putnicima, uključujući mogućnost putovanja alternativnim željezničkim uslugama sljedeći dan. Svi će dobiti puni povrat novca – poručila je Kathryn Darbandi iz Serca. (jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,