Četvrtak, 4. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ukrao kamion i gazio sve pred sobom, 17 osoba ozlijeđeno

Najmanje 17 ljudi je ozlijeđeno nakon što se u ponedjeljak predvečer jedan kamion zabijao u više automobila u njemačkom gradu Limburgu.

Policija je saopštila da je kamion otet 200-tinjak metara od mjesta gdje je počeo udarati u nekoliko automobila, napadač u kamionu je uhapšen.

Naime, muškarac je kamionom pokupio nekoliko automobila. Policija nije dala nikakve podatke o njegovom identitetu. Nekoliko svjedoka za Frankfurter Neue Presse kazalo je da je vozač kamiona ubrzao, udario u nekoliko automobila i zaustavio se nekoliko metara ispred semafora.

Vozač kamiona nije zapravo i vlasnik istog. “Čovjek me je izvukao iz mog kamiona”, kazao je vlasnik. On je, kako je ispričao, stajao ispred semafora kako bi skrenuo na autocestu. Nepoznati muškarac je potom otvorio vrata kamiona. Kada ga je upitao šta želi ovaj je šutio i samo ga izvukao van.

Muškarac koji je izazvao nesreću nakon toga je izašao iz kamiona i izgledao omamljeno, tvrde svjedoci. Jedna svjedokinja iz Limburga, koja radi u uredu blizu mjesta nesreće, čula je glasan prasak, istrčala je s kolegom van i vidjela muškarca koji je vozio kamion. “Krvario je iz nosa, ruke su mu bile krvave, hlače su mu bile rastrgane. Rekao je: sve me boli.”, tvrdi svjedokinja.

Potparol policije Markus Hoffmann potvrdio je da je došlo do prometne nesreće. Vozač je uhićen, prenosi Večernji list.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,