Srijeda, 1. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ukrala više od milion eura: Otkriveno ime i Instagram profil 42-godišnjakinje iz BiH

Preuzmite sliku

Žena koja je ukrala više od milion eura iz tvrtke u Stuttgartu zove se Mirnesa S. i bosanskohercegovačkog je porijekla. Zovu je Miki, a navodno je radila i kao konobarica u Stuttgartu.

Otkriven je i Instagram profil Mirnese S., a na njemu je objavljivala fotografije koje je prikazuju kako se zabavlja odjevena u markiranu odjeću.

Naime, 42-godišnjakinja je 14.10. ove godine ukrala više od miliona eura iz kompanije za prijevoz novca u Stuttgartu u kojoj je bila zaposlena. Od tada joj nema traga.

Policija je objavila fotografiju 42-godišnjakinje koju traže.

 • Kako je saopćila policija, žena je iz prostorija firme 14. 10, oko 15.10 sati ukrala više od milion eura. Imala je pristup novcu kao zaposlenica firme. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopćenju nisu pojasnili na koji način je zaposlenica iz firme iznijela toliki novac.

  Kako je Fenix-magazin već ranije pisao, policija traži 42-godišnjaknju, a raspisana je i nagrada u iznosu od 37.500 eura.

  Vezano | Njemačka policija traži ženu s područja bivše Jugoslavije: Ukrala je više od milion eura 

  Osumnjičena žena je visoka  174 centimetra, plavozelenih očiju i plave kose. Ima nekoliko tetovaža po cijelom tijelu, posebno na rukama. Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do uhićenja 42-godišnjakinje.

 • – Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenici neka se jave kriminalističkoj policiji na telefon +4971189905778, saopćila je policija u Stuttgartu.

  Tokom istrage, otkrilo se kako je 42-godišnjakinja BiH državljanka te se zove Mirnesa S.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje