Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ukrajinski striper postao je heroj za spašavanje napuštenih mačaka u Irpinu

Preuzmite sliku

Ukrajinska rijaliti zvijezda i trostruki šampion u striptizu trči kroz ruske metke kako bi se vratio u grad gdje je njegov dom uništen granatiranjem i spasi do 30 mačaka dnevno.

Ukrajinski šampion u striptizu postao je ‘heroj’ za spašavanje napuštenih mačaka u Irpinu – gradu razorenom posljedicama ruske invazije. Aleksej Surovcev – glumac također poznat po tome što je učestvovao u verziji Plesa sa zvijezdama u svojoj zemlji, a sada se stavio na zadatak da pomogne bespomoćnim životinjama uhvaćenim u sukobu, piše Daily Mail.

Na jednom snimku na društvenim mrežama ulazi u zgradu oštećenu požarom, dok ostaci vatre i dalje gori, kako bi izvukao neke mačiće zarobljene u kući.  Vidi se kako se brine o životinjama,  uzima lutalice u svoju kuću, dok ih hrani i mazi, prenosi Tuzlanski.ba.

Gospodin Surovcev je dokumentovao neke od svojih spasavanja na sopstvenim društvenim mrežama, pozirajući sa nekim od životinja koje su napustile tokom sukoba.


U nedavnom videu na Instagramu glumac je rekao da nastoji izaći i pomoći napuštenim životinjama ‘gotovo svaki dan’, često izvlačeći dvadeset do trideset ‘repova’ iz opasnih zona.

Komentari ispod objave na društvenim mrežama o gospodinu Surovtsevu ukrajinske TV emisije Zirkovyi Shlyah proglasili su ga ‘herojem’.

Da, opasno je! Da, teško je! Da, strašno! Ali kada vidite ove uplašene, posvećene oči, shvatite da to nije uzalud”, kaže Aleksej.(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,