Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ukrajinski predsjednik Zelenski sastao se sa Dritanom Abazovićem i Edijem Ramom u Kijevu

Preuzmite sliku

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sastao se danas sa premijerom Albanije Edijem Ramom i premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem u Kijevu, nakon čega su održali zajedničku pres konferenciju.

Na sastanku je istaknuto da su Crna Gora, Albanija i Sjeverna Makedonija podržale inicijativu da Ukrajina dobije traženi status zemlje kandidatkinje za članstvo u Evropskoj uniji.

Premijeri Crne Gore i Albanije posjetili su danas glavni grad Ukrajine Kijev, te dio šire kijevske regije uključujući Buču.

“Međunarodni partneri nastavljaju podržavati Ukrajinu. I ovo je važna manifestacija pomoći našem narodu. Na ovome evropskom putu, naše zemlje nisu natjecatelji, već države koje djeluju komplementarno i jačaju zajedničke kapacitete”, kazao je Zelenski.

Predsjednik Ukrajine zahvalio se Ediju Rami i Dritanu Abazoviću na produktivnim razgovorima, te kazao da je bitno da njegova država ima podršku zemalja članica NATO-a.

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je da se Ukrajinci bore za principe i mogućnost izbora načina života, te da Ukrajina u skladu sa željama svojih građana treba postati dio evropske porodice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,