Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšeno 49 mafijaša, uključujući šeficu grupe, bila “okrutnija nego muškarci”

Preuzmite sliku

Italijanska policija uhapsila je danas 49 osumnjičenih mafijaša u predgrađu Milana, uključujući pet žena, od kojih je jedna optužena da je vođa lokalne jedinice ozloglašene mafijaške grupe “Ndrangeta”.

Žena je optužena da je vodila mafijašku grupu u gradu Ro i da je bila “okrutnija nego muškarci”, rekla je na konferenciji za novinare tužilac iz Mileena Alessandra Cerreti, prenose lokalni mediji.

Mafijašima se pripisuju djela iznude, krijumčarenja droge, nasilja i paljevina, saopštila je policija i dodala da su neki od njih prijetili ljudima tako što su im slali dijelove tijela životinja.

Istraga je pokazala koliko se raširila “Ndrangeta”, najsnažnija mafijaška organizacija u Italiji, iz svog uporišta u Kalabriji, na jugu Italije, rekao je Francesco Messina, direktor centralne jedinice za suzbijanje kriminala.

U odvojenoj operaciji uhapšeno je 37 ljudi povezanih sa mafijaškom grupom “Kamora” u raciji u blizini Napulja. Akcija je izvršena nakon trogodišnje istrage o iznudama i krijumčarenju droge.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje