Ponedjeljak, 20. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Uhapšen u Pragu: Pogledajte snimak hapšenja vođe “kavačkog klana” (VIDEO)

Češka policija potvrdila je danas da je na zahtjev Crne Gore, na osnovu međunarodnog naloga za hapšenje, uhapsila prošle sedmice u Pragu jednog od vođa “kavačkog klana” a danas je objavila i video hapšenja 12. decembra u Pragu. 

Prema pisanju regionalnog medija riječ je o Slobodanu Kašćelanu (55) iz Kotora, ali češka policija danas nije potvrdila ime, već samo starost, državljanstvo i mjesto hapšenja.

“Češka policija uhapsila je muškarca mjesec dana od trenutka kada je dobila informaciju da može biti u Češkoj. Muškarac je, dok se krio, koristio niz lažnih identiteta i neprestano je mijenjao mjesta boravka. Na teritoriji Češke je takođe koristio falsifikovane isprave”, kazala je danas Češkom radiju portparol Prezidijuma Policije Češke Lenka Sikorova.

Lenka Sikorova dodala je da hapšenje sprovela jedinica specijalaca češke policije, što se pokazalo kao mudar potez, pošto je prvo pokušao da pobjegne a zatim je pružao aktivni otpor hapšenju.

Kašćelan čeka sada u zatvoru u Češkoj da se okončaju pregovori o njegovom izručenju Crnoj Gori.

“Međunarodni nalog za hapšenje izdao je za njega 2016. godine sud u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično djela osnivanja zločinačke grupe, zelenašenja i pokušaj ubistva za šta mu prijeti 40 godina zatvora. Uhapšeni spada u najtraženije osobe u Crnoj Gori”, saopštila je danas češka policija.

Za Kašćelanom su, pored policija Crne Gore i Češke, tragale i policije Francuske, Njemačke, Švajcarske i Španije. (BETA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje