Utorak, 26. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen nakon 24 godine: Ubio šestočlanu bošnjačku porodicu i tijela bacio u Drinu

Preuzmite sliku

Osuđeni za ubistvo šestočlane bošnjačke porodice iz Teslića Zoran Pantić uhapšen je u Švicarskoj i bit će prebačen u zatvor u Bijeljini iz kojeg je pobjegao prije 24 godine.

Pantića su u Švicarskoj locirali pripadnici kriminalističke policije RS-a nakon nekoliko godina intezivnog rada, rekla je za Srnu glasnogovornica MUP-a RS-a Mirna Miljanović.

Miljanović je kazala da se Pantić u Švicarskoj oženio švicarskom državljankom, uzeo njeno prezime i podnio zahtjev za državljanstvo. On je prethodno preuzeo identitet svog brata, odnosno imao je dokumente na ime Dalibor Pantić, pod kojim se oženio, predstavljajući se kao državljanin Srbije.

Pantić je sredinom oktobra 1993. godine sa više osoba obećao šestočlanoj bošnjačkoj porodici Isić iz sela Gornji Rankovići kod Teslića, koja se u to vrijeme nalazila u hotelu Krin u Bijeljini, da će ih za određenu sumu novca prebaciti na teritoriju Srbije preko rijeke Drine.

Pantić je članove porodice Isić povezao vozilom TAM prema Drini, ali se tokom puta sa saučesnicima dogovorio da porodicu Isić ubiju, uzmu im novac i druge dragocijenosti. Porodicu su odvezli do naselja Međaši, a jedan od saučesnika iz poluautomatske puške ubio je dvije žene i jedno dijete, a potom je Pantić ubio muškarca, još jednu ženu i još jedno dijete. Žrtve su potom bacili u Drinu.

Pantić je za taj zločin osuđen na 12 godina i deset mjeseci, a iz pritvora Okružnog zatvora u Bijeljini pobjegao je 22. oktobra 1995. godine. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje