Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

U dva dana dva mrtva ruska oligarha sa porodicama

Preuzmite sliku

Dva ruska oligarha pronađena su mrtva u dva dana, zajedno sa svojim suprugama i kćerima.

Vladislav Avajev, bivši potpredsjednik Gazprombanke, pronađen je mrtav s prostrjelnom ranom u svom stanu u Moskvi u ponedjeljak, izvijestila je ruska državna novinska agencija Tass. Moskovski istražni odjel nije naveo imena žrtava u svom javnom priopćenju o slučaju, ali Tass je rekao da je neimenovani izvor potvrdio njihov identitet, prenosi Business Insider.

Istražitelji su u svom saopštenju napisali da zagovaraju teoriju da je Avajev ubio svoju ženu i kćer i potom sebe.

Gotovo isti scenarij s ruskim oligarhom i njegovom suprugom i kćeri u Španiji

Više od 3.000 kilometara dalje, u Španiji, još jedan oligarh, Sergej Protosenja, pronađen je obješen, a njegove supruga i kći su nasmrt izbodene, izvijestio je španski TV kanal Telecinco. Njegovo tijelo pronađeno je u utorak, izvijestio je španski magazin El Punta Vui.

Pored Protosenjovog tijela bili su krvavi nož i sjekira, javio je Telecinco.

Protosenja je bivši potpredsjednik i glavni financijaš Novoteka, velike plinske firme koja je, kako piše Business Insider, imala bliske poslovne veze s Gazprombankom.

Protosenja je sa suprugom i kćeri odsjeo u unajmljenoj luksuznoj vili u Lloret de Maru, obalnom katalonskom gradu uz Barcelonu, za vrijeme Uskrsa, navodi Telecinco. Policiju je alarmirao Protosenjin sin koji je iz Francuske bezuspješno pokušao stupiti u kontakt s porodicom, prenosi Index.

Katalonska policija potvrdila je u utorak da istražuje tri smrtna slučaja, ne navodeći imena. I ovdje je teorija da je Protosenja ubio svoju obitelj prije nego što si je oduzeo život. Protosenja nije ostavio poruku, a na njegovom tijelu nije bilo mrlja od krvi, izvijestio je El Punta Vui, ne navodeći izvore. Njegovo je bogatstvo iznosilo oko 4,3 miliona dolara, navodi Telecinco.

Nijednom od njih nisu bile izrečene sankcije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,