Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U Dnjipru su spasili gluhonijemu ženu (27) koja je 20 sati provela pod ruševinama, sad je u bolnici

Preuzmite sliku

Spasioci su izvukli mladu ženu iz Dnjipra ispod ruševina višespratnice koju je uništio ruski projektil 20 sati nakon tragedije. Sudbina njenog supruga i sina još uvijek nije poznata, piše 24sata.hr.

Ruske trupe su 14. januara raketom pogodile neboder u Dnjipru, uništivši živote stotina civila. Na mjesto događaja odmah su stigle sve hitne službe koje su započele spašavanje ljudi i njihovo izvlačenje ispod ruševina. Sljedećeg dana hitne službe spasile su ženu koja je pod ruševinama provela 20 sati.

Katerina Zelenska (27) živjela je u Dnjipru sa suprugom i sinom Mikitom, koji je nedavno napunio godinu dana, saopštila je sestra žrtve na svojoj Instagram stranici.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🤍ALINA🤍 (@09.sergeevna)

Ovo je Katja – moja sestra! Pronađena je tek jutros i hvala Bogu živa je. Ona i njezina porodica živjeli su u toj ukletoj kući na ulici Peremoga (Pobjeda)! Nije mogla pozvati pomoć, jer je gluha od djetinjstva! Traže i njeno jednogodišnje dijete i supruga! Neka se nađu živi i nepovrijeđeni. Molimo se – napisala je sestra.

Zbog oštećenja sluha, Katerina nije mogla čuti kada se bliži “minuta šutnje” (koju su organizirali spasioci u potrazi za preživjelima) i u tom trenutku pozvati pomoć. No, noću, u jednom od tih trenutaka, spasioci su čuli ženin glas i izvukli je za 10 sati.

Spasioci još tragaju za tijelima njenog sina i supruga, ali kako napominje ujak žene, male su šanse da ih pronađu žive.

– I sam sam komunalac, sada tamo rade moji dečki s kojima smo stalno u kontaktu. I znam da su oni vidjeli dijete. Dječak je bio pod ruševinama i nije preživio… Što se tiče Katjinog supruga, nažalost, također se nema čemu nadati… Bio sam tamo i vidio sve što se tamo događa… Prošla su dva dana. Svi koji su mogli biti živi već su pronađeni – rekao je ujak Katerine.

Katerina je pod ruševinama provela 20 sati i dobila hipotermiju. Tjelesna temperatura u trenutku hospitalizacije bila joj je 31 stepen. Sada je žena u bolnici. Kako javljaju ukrajinski mediji, Katerina je sada pri svijesti i više nije u životnoj opasnosti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje