Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Beču nošenje maski i dalje obavezno

Preuzmite sliku

Popuštanje epidemioloških mjera u Austriji najavljeno za 22. juli neće se odnositi na Beč. Gradonačelnik Beča Michael Ludwig je zbog rastućeg broja novih slučajeva zaraženih koronavirusom najavio produžetak zaštitnih mjera.

“Moramo učiniti sve da broj novozaraženih bude što niži. Visoke brojke imaju posljedice po privredu Beča i zaposlenost”, naglasio je Ludwig. I dalje ostaje na snazi obavezno nošenje FFP2 maski u svim prodavnicama kao i na kulturnim manifestacijama u zatvorenom.

Nastavlja se i testiranje stanovništva besplatnim PCR testovima grgljanjem, po čemu je Beč pionir u Evropi. “Naš primjer slijede već mnoge zemlje i gradovi kako unutar tako i van zemlje”, dodao je Ludwig.

  • Ponuda za vakcinaciju će, prema njegovim riječima, biti dodatno proširena, jer je vakcinacija najsnažniji instrument u borbi protiv pandemije, prenosi Eurocomm-PR Sarajevo, Mreža za međunarodnu komunikaciju Grada Beča.

    Istovremeno će se nastaviti provođenje kontrola u noćnoj gastronomiji kako novi soj ne bi doveo do novih ograničenja sloboda.

    “Nastavak zaštitnih mjera u Beču treba da nas vodi do zajedničkog cilja, a to je da pandemiju što bolje savladamo”, naglasio je Ludwig.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,