Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Beču Balkance na vakcinaciju nagovaraju poklon bonom u javnoj kući

Preuzmite sliku

Korisnici se mogu vakcinisati svakog ponedjeljka u novembru od 16 do 22 sata, a u ponudi su sve odobrene vakcine.

Nakon vakcinacije u crkvama i džamijama, u Beču je najjednostavniji način zaštite od smrtnog ishoda zaraze koronavirusom odnedavno dostupan i u jednoj javnoj kući.

Poznati bečki bordel Funpalast od sljedećeg mjeseca omogućava vakcinaciju u svojim prostorijama, a korisnike bordela koji se žele vakcinisati čeka i poklon bon od 30 eura za usluge po izboru.

Ponuda se zove ‘Duga noć vakcinacije’, a direktor operatera Funpalasta Christoph Lielacher ima i savjet za korisnike koji se brinu da će imati problema s partnerima zbog vakcinacije u bordelu.

‘Samo im recite: ‘Dušo, danas sam se vakcinisao kod spomenika Gustavu Klimtu (koji se nalazi ispred bordela)’, savjetuhe Lielacher.

Korisnici se mogu vakcinisati svakog ponedjeljka u novembru od 16 do 22 sati, a u ponudi su sve odobrene vakcine.

Ideju je osmislio menadžer bordela Peter Laskaris te tvrdi kako je do ideje došao pomno proučavajući statistiku vakcinacije.

Zaključio je da su deficitarne skupine, kod kojih su statistike vakcinacije najniže, muškarci porijeklom iz drugih zemalja, osobito s Balkana.

‘Savršeni smo za ovu akciju, jer kod nas su vikendi kao u Beogradu ili Istanbulu’, kaže Laskaris za Kurier, a prenosi Tportal.

Naravno, bordel se nada da će ovom akcijom vratiti i dio izgubljenog prometa, koji im je zbog koronavirusa pao za gotovo 50 posto.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje