Srijeda, 22. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tužan trenutak pretvoren u komediju: Cijeli život navijao za Arsenal, sahranili ga u dresu ljutog rivala

Preuzmite sliku

Čovjek po imenu David bio je veliki navijač Arsenala. Preminuo je prije sedmicu dana, a toliko je bio opsjednut Tobdžijama da mu je posljednja želja da bude sahranjen u dresu Arsenala.

Ali, greškom supruge pokojniku su obukli dres Chelseaja! Nesretni David se vjerovatno sada prevrće u grobu. Grešku je načinila njegova supruga, koja je i odabrala dres.

Odlučila se za najočuvaniji i najmanje nošen dres u suprugovoj bogatoj kolekciji. Ali, to je bio bijeli Chelseajev gostujući dres iz 2003. godine. Ostatak porodice to je shvatio tek tokom sahrane, kad je već bilo kasno.

Priču je na Twitteru objavila novinarka irskog Sunday Timesa Linda Daly, nećakinja pokojnog navijača:

“Iskreno, ova situacija je tužan trenutak pretvorila u smiješan. Čak i kad je sveštenik ušao, zbunjeno je pitao: ‘Nije li on bio navijač Arsenala?’ Svi smo prasnuli u smijeh. Jadni David će se okretati u grobu“, napisala je na Twitteru.

Davidovu suprugu vjerovatno je zbunio logo sponzora. Tada je na dresovima Chelseaja bio natpis “Fly Emirates”, koji se sada redovno pojavljuje na dresovima Arsenala.

Jedino što nikom nije bilo jasno otkud uopšte kod Davida taj dres Chelseaja. Pretpostavlja se da mu je neko dres dao kao poklon, a s njim je otišao na onaj svijet iako je cijelog života volio Arsenal.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,