Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Turski MMA borci postali heroji: U terorističkom napadu u Beču spasili bakicu i policajca

Preuzmite sliku

Jedna starija žena je hodala baš prema mjestu gdje se događala pucnjava. Kada smo je vidjeli, zaustavili smo se i povukli je s nama na sigurno, priča jedan od heroja Mikail Özen

Dva turska MMA borca koji žive u Beču postali su heroji, nakon što se po internetu i društvenim mrežama proširila video snimka na kojoj se vidi kako u terorističkom napadu u Beču spašavaju stariju ženu i ranjenog policajca kojeg su pomogli nositi u vozilo Hitne.

Bravo, heroji!

Mediji su objavili kako je riječ o Mikail Özenu i Recep Tayyip Gültekinu.

Na snimci se čuje kako Özen viče građanima koji su se zatekli u blizini pucnjave da se sklone, dok se s prijateljem sklonio iza zida, koji je zapravo dio stanice za ulaz u podzemnu, javlja RT.

 • Gültekin je, dok je pomagao i sam ozlijeđen u nogu.

  – Jedna starija žena je hodala baš prema mjestu gdje se događala pucnjava. Kada smo je vidjeli, zaustavili smo se i povukli je s nama na sigurno. Potom smo došli do stanice podzemne željeznice gdje je bilo troje policajaca i jedan  napadač. Tamo je jedan policajac ranjen. U tom trenutku smo od napadača bili udaljeni tek nekih 6-7 metara – ispričao je Özen, inače porijeklom iz turskog grada Sarikaye, ali ima austrijsko državljanstvo.

  Özen je dodao kako su nakon što je Gültekin ozlijeđen, otišli u policijsku stanicu.

  – Ispričali smo im sve što smo vidjeli, da su bili odjeveni u bijelo, te da su u rukama nosili duge cijevi – rekao je.

  Na društvenim mrežama svi hvale hrabre borce, već su ih nazvali herojima Beča.

  – Ovo su heroji Beča: Mikail Özen i Recep Tayyip Gültekin. Riskirali ste svoje živote i spasili život žene i ranjenog policajca – napisao je jedan korisnik.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,