Utorak, 26. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Turski ministar: Samo smo se mi s ISIL-om borili ‘prsa u prsa’

Ministar odbrane Republike Turske Hulusi Akar poručio je da je njegova zemlja jedina koja se ‘prsa u prsa’ borila protiv terorističke organizacije ISIL, te neutralizirala oko 3.000 najradikalnijih njihovih pripadnika.

Akar je govorio na ceremoniji u Ankari organizovanoj u povodu dodjele činova unaprijeđenim turskim oficirima.

U obraćanju na ceremoniji, Akar je istakao kako Oružane snage Republike Turske nastavljaju rame uz rame raditi na očuvanju nacionalnog jedinstva i zajedništva, te kako je glavni cilj mir i sigurnost svih 80 miliona stanovnika Turske.

Akar je dalje naveo da borba protiv terorizma svakako nastavlja biti jedan od glavnih prioriteta turske vojske.

– Ova borba neće prestati sve dok ne bude neutraliziran i posljednji terorist – podvukao je Akar, te naglasio da će borba protiv terorista u narednom periodu biti intenzivnija.

Dodao je također da Turska ulaže i velike napore da se u sirijskom Idlibu zaustave napadi, uspostavi sigurnost i nesmetano dostavlja pomoć za tri do 4,5 miliona ljudi.

– Mi smo jedina država koja je na kopnu došla licem u lice s ISIL-om. Drugi su ovu borbu vodili iz zraka ili na drugi način. Naša vojska je boreći se ‘prsa u prsa’ neutralizirala oko 3.000 najradikalnijih pripadnika terorističke organizacije – poručio je Akar, prenosi TRT.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,