Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Turska uputila pomoć Crvenom križu BiH, stigle maske, rukavice, zaštitna odjela

Preuzmite sliku

Na sarajevski aerodrom danas je dopremljena humanitarna pomoć koju je narod Turske uputio Društvu Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine. Riječ je o zaštitnim maskama, rukavicama, te zaštitnim odijelima i naočarama.

Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine rasporedit će ovu pomoć entitetskim organizacijama Crvenog krsta/križa, koje će, u aktuelnoj situaciji pomoći najpotrebitijim institucijama i organizacijama.

‘U vrijeme kada naše organizacije u strukturi rade danonoćno, ova pomoć mnogo znači. Prije svega moramo zaštiti naše osoblje i volontere koji se izlažu riziku, a potom i zdravstvene, socijalne i slične institucije koji su u velikoj potrebi. Turska i Bosna i Hercegovina oduvijek su imali dobre odnose, više od prijateljskih i jako smo zahvalni na ovoj pomoći, koja je došla u pravom trenutku. Inače, ova saradnja traje, i evo u kriznoj situaciji uvijek se pokažu prijatelji, zato hvala od srca turskom narodu. Organizaciji koja ima ograničene kapacitete i resurse ova vrsta podrške je od ogromnog značaja’, rekao je Rajko Lazić, generalni sekretar Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine.

Lazić je istakao zahvalnost svim kolegama, uposlenicima i volonterima, koji ovih dana ulažu maksimalne napore da drugi ne izlaze iz svojih kuća. Uputio je apel građanima da svi pokažu odgovornost, i ostanu kući.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,