Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Turska: Ulice i šetališta pusti zbog potpunog zatvaranja zbog korona virusa

Preuzmite sliku

Ulice, trgovi i šetališta u gradovima u Turskoj i danas su pusti zbog mjere potpunog zatvaranja koja je donesena u cilju suzbijanja širenja pandemije koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Fotoreporteri AA zabilježili su prazne ulice u više gradova u Turskoj, dok su gužve samo na policijskim punktovima gdje se kontrolišu dozvole za putovanja.

Veoma je neobično vidjeti prazne ulice i poznata šetališta koja su obično ispunjena prolaznicima i posjetiocima.

Na ulicama je ipak ponegdje moguće vidjeti određeni broj turista koji su izuzeti od odluke potpunog zatvaranja.

Odluka o potpunom zatvaranju u cijeloj Turskoj, uvedena zbog pogoršanja epidemiološke situacije, na snagu je stupila u četvrtak u 19 sati, a trajati će sve do 17. maja.

U okviru novih epidemioloških mjera u borbi protiv pandemije COVID-19, međugradska putovanja moguća su samo uz dozvolu, a vozila međugradskog prevoza mogu saobraćati uz 50 posto kapaciteta.

Svi poslovni subjekti su obustavili poslovanje izuzev organizacija koje su izuzete odlukama Ministarstva unutrašnjih poslova Turske.

Obustavljeno je izvođenje nastave u školskim ustanovama, a svi ispiti su odgođeni. Lanci marketa biće zatvoreni nedjeljom, a ostalim danima radiće samo u određeno vrijeme.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje