Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Turska: Plaža Kaputaš pusta zbog koronavirusa

Preuzmite sliku

Plaža Kaputaš, koja jedistvenom tirkiznom bojom mora plijeni pažnju turista iz cijelog svijeta uronila je u tišinu zbog mjera koje su uvedene s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Smještena na serpentini ispod magistale nedaleko od historijskog mediteranskog gradića Kaša, plaža Kaputaš jedan je od najfotografiranijih lokaliteta u provinciji Antalija, koja slovi za prijestolnicu turizma.

Do Kaputaša se dolazi stepenicama uklesanim u klisure, a uvala bijelog krečnjaka izdaleka liči na pješčanu plažu s tirkiznom bojom mora.

Ovih dana na plaži Kaputaš se može čuti samo cvrkut ptica i pokoji val Mediteranskog mora.

Budući da je ulaz na plažu zabranjen u okviru mjera protiv širenja koronavirusa, mnogi posjetitelji uživaju u jedinstvenom prizoru iz svojih automobila parkiranih nadomak plaže Kaputaš.

Načelnik općine Kaš Mutlu Ulutas je u izjavi za AA potvrdio da je predhodnih godina plažu Kaputaš dnevno posjećivalo više od 10 hiljada ljudi.

On je napomenuo da Kaputaš slovi za jednu od najljepših plaža na svijetu.

“Nadamo se da će po završetku pandemije plažu Kaputaš ponovo posjećivati lokalni i strani turisti. Riječ je o netaknutoj prirodi. Pripreme za sezonu poslije koronavirusa se nastavljaju punom parom“, zaključio je Ulutas.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,