Petak, 10. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

858

OPORAVLJENI

101

UMRLI

35
Preuzmite sliku

Turska: Dvočlanom domaćinstvu za period od 54 dana došao račun za vodu od 194.000 KM (FOTO)

Hasimu Erburhanu i njegovoj supruzi, iz turskog grada Izmira, ispostavljen je račun za vodu od 448.561 lire (194.538 KM) za period od 54 dana, javlja Anadolu Agency (AA).

Erburhan koji živi na periferiji distrikta Tire, smatra kako je riječ o greški, koju pod hitno treba ispraviti.

Rekao je kako je riječ o ruralnom području zbog čega su bili priključeni na dva vodovoda, te da su zbog povoljne cijene koristili vodovod za vodu sa periferije.

Enormni račun je došao prije dva mjeseca, a malo je reći da su Erburhan i njegova supruga bili iznenađeni iznosom. Prvo su mislili da su pogrešno pročitali iznos, a onda je uslijedilo neugodno iznenađenje.

”Odakle da nađem toliki novac? Dvoje nas je i svaki mjesec nam dolazi račun od 30-40 lira. Onda je došao od 448.561 lire. Želim da se to pod hitno riješi”, rekao je Erburhan koji je dodao kako se obratio nadležnim organima.

Dodao je kako mu ovomjesečni račun za vodu iznosi 37 lira (oko 16 KM), ali da mu ispod toga stoji naveden dug od 448.561 lire.

S druge strane, iz preduzeća za distribuciju vode u Izmiru istakli su kako je pokrenuta istraga o ovom slučaju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,