Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Turistički radnici u Njemačkoj traže od vlade strategiju za “sigurno putovanje”

Preuzmite sliku

U Njemačkoj, pogođeni ograničenjima i mjerama uvedenim u cilju suzbijanja širenja nove vrste koronavirusa, uposlenici u turističkom sektoru zatražili su od vlade da razvije strategiju za “sigurno putovanje”.

Zaposleni u turističkom sektoru okupili su se ispred Brandenburških vrata i Bundestaga u njemačkom glavnom gradu Berlinu. Od Vlade traže da omogući sigurno putovanje.

Demonstranti su nosili transparente na kojima je pisalo: “Želimo izlaznu strategiju”, “Svi smo mi i svi na svijetu u opasnosti bez slobode putovanja”, “Putovanja ne povećavaju epidemiju”, “Sloboda putovanja vakcinama i testovima” i “Kraj zatvaranju”.

Na protestima je bio Kurt Koch, savjetnik kompanije “Mein Reisegluck”. Istakao je da je u Njemačkoj vakcinisano oko 10 miliona ljudi i da postoje različiti načini za testiranje.

“Treba nam strategija kao u drugim zemljama”, poručio je Koch.

Kako je kazao, postoje građani koji žele putovati i čekaju da im se ukaže prilika za to. Katrin Goring, koja radi u turističkoj agenciji u gradu Cottbusu, kazala je da žele da vlada pruži ljudima mogućnost da putuju tokom odmora.

“Očekujemo da političari i društvo shvate da je putovanje sigurno”, izjavila je Goring.

Smatra da hoteli imaju dobre karantine i higijenske mjere.

“Putovanje nije zločin, a putnici ne bi trebali biti kažnjavani besmislenim karantinskim praksama kada imaju negativan test na koronavirus”, dodala je Goring. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,