Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija u Italiji: Bosanku upucao njen bivši partner pa presudio i sebi

Preuzmite sliku

Žena L. M. (42), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, u srijedu je ubijena u Italiji.

Prema prvim nezvaničnim informacijama ubio ju je bivši partner Z. V. (44), koji je također iz BiH (porijeklo iz Doboja, op. a.). Ubijena je odvezla dvoje djece u školu i došla je na svoje radno mjesto.

Bivši suprug ju je čekao prišao joj i pucao u nju. Nakon što je počinio ubistvo pobjegao je automobilom u kojemu je bila sadašnja njegova partnerica, prenose italijanski mediji.

Policija je saopćila da je bio naoružan i sa sobom je nosio eksploziv koji je aktivirao dok je bježao. Nakon što je ubio i sadašnju partnericu, presudio je i sebi.

Ubistvo je uzbunilo cijeli grad u kojemu je ubijena živjela i radila. Zločin se dogodio u jutarnjim satima u šumovitom području južno od Vicenze.

L.M. je u lokvi krvi pronašla jedna žena. Nesretna L. M. je došla do jedne od manjih vila gdje je trebala preuzeti smjenu spremačice. Njen bivši partner ju je čekao i kada je izašla iz automobila prišao joj je i u nju ispalio iz pištolja nekoliko hitaca, policija navodi najmanje šest.

Nakon pucnjave koju su čuli mještani, uskoro se čula i eksplozija, kasnije je utvrđeno da je ubica u bijegu aktivirao eksploziv kojim je ubio sadašnju partnericu koja je bila u automobili u svjedočila njegovom krvavom pohodu. Nakon toga presudio je i sebi.

 • Bivši partner je s ubijenom bio u braku imali su dvoje djece. No, nakon što ju je stalno zlostavljao zbog porodičnog nasilja 2019. godine završio je u zatvoru. Nakon izlaska iz zatvora nastavio je proganjati svoju bivšu. Kako se nezvanično saznaje, u srijedu ujutro trebao se naći s njom kako bi otišli kod advokata da bi riješili pitanje zajedničke imovine koju su imali. Očito je bivšem nešto drugo bilo u planu.

  Punih četiri sata trajala je policijska potraga za automobilom ubice. U srijedu oko 16 sati policijska patrola je uočila automobil parkiran na ugibalištu uz gradsku Zapadnu obilaznicu, paralelno s A4, u predjelu Campedello, nekoliko kilometara od mjesta prvog zločina. Inspektori su prišli i došli do još jednog sablasnog otkrića: unutra su se nalazila dva leša, jedan je bio muškarac, a kraj njega i žena, kasnije identificirana kao njegova sadašnja partnerica, mlada Venezuelanka.

  Auto je bio krcat koferima, znak da su njih dvoje imali namjeru pobjeći, no tada je vjerovatno nešto pošlo po zlu. U automobilu je pronađeno još oružja, čak i neeksplodiranih mina. Policiji još nije jasno kako je Z.V. uspio doći o tog naoružanja uprkos tome što je zbog nasilja u pordici proveo neko vrijeme u zatvoru.

  Portal “Il Giornale di Vicenza” navodi da se radi o Zlatanu Vasiljeviću (42) i Lidiji Miljković (42). (Radio Sarajevo)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,