Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Totalni kolaps u Britaniji: Snijeg, magla i led izazvali haos u saobraćaju

Preuzmite sliku

Veliki dijelovi Velike Britanije danas su osvanuli pod snijegom, maglom i ledom.

Pa se u vrijeme kad su ljudi išli na posao stvorio haos u saobraćaju. Zbog zimskih uslova meteorološka služba je izdala više upozorenja. Najgore su pogođene ceste u jugoistočnoj Engleskoj, gdje su vozači na autocesti M25 bili zarobljeni satima.

Otežano stanje zbog zimskih uslova vlada i na autocestama M11, M2, A21, A27 i A249, objavila je kompanija za upravljanje i održavanje brzih saobraćajnica Nacionalne autoceste (NH). Policija u Sussexu upozorava vozače na veliki oprez zbog “opasnih” cesta.

Pogledajte kako je izgledao haos u saobraćaju:

Zbog vremenskih neprilika je stao i saobraćaj na nekoliko željezničkih linija. Kompanija za upravljanje željezničkom infrastrukturom Southeastern je upozorila putnike da “ne putuju”. Dok su Greater Anglia, South Western Railway & Southern izvijestile o poremećajima u željezničkom saobraćaju.

Aerodromi Gatwick i Stansted na londonskom području zatvorile su u nedjelju svoje piste kako bi ih očistile od velikog snijega.

  • Stigle su vijesti i o četvero djece koja su u Solihullu, West Midlands, dovezena u bolnicu u kritičnom stanju nakon što su propala u zaleđeno jezero kad je led uslijed njihove težine popustio.

    U Londonu je trenutno 0 stepeni. Prema vremenskoj prognozi kako navode svjetski mediji padevine se očekuju i narednih nekoliko dana. Nešto više temperature očekuju se sredinom sedmice, međutim već od petka ponovo kreću padavine.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,