Ponedjeljak, 27. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Teška situacija u Njemačkoj: Trgovine se zatvaraju, zaposlenici ostaju bez posla

Preuzmite sliku

Tokom pandemije koronavirusa i “lockdowna” mnoge trgovine u Njemačkoj su upale u finacijsku krizu. Među njima su i Esprit, Adler, Hallhuber…..Trgovine se zatvaraju, zaposlenici gube posao.

Za pojedine modne lance svaki pokušaj spašavanja dolazi prekasno. Modni trgovac Orsay zatvorit će sve trgovine u Njemačkoj do kraja lipnja. Stručnjak iz modne industrije kaže kako će više modnih lanaca ove godine zatvoriti svoje trgovine. Prema riječima glasnogovornika kompanija, Orsay zatvara sve trgovine u Njemačkoj, što znači oko 130 trgovina. Otpustit će oko 1.200 zaposlenika.

Nakon odluke o zatvaranju modnog lanca Orsay, trgovački stručnjak Gerrit Heinemann pretpostavlja da prodajno osoblje u trgovini odjećom više neće biti potrebno dok će u trgovinama namirnica zaposlenici uvijek biti potrebni.

Glasnogovornik “Rheinische Posta” rekao je da je rat protiv Ukrajine dodatno umanjio sklonost njemačkih potrošača kupnji. Pandemija je već ozbiljno opteretila poslovanje.

– Tvrtke s poteškoćama kao što je Orsay prve su pogođene kada stvari postanu teške. Ali Orsay neće biti posljednji trgovac tekstilom koji će ove godine biti zatvoren, kaže Gerrit Heinemann.

Stacionarna trgovina tekstilom izgubila je dosta prodaje tijekom pandemije, a gradska središta još nisu dosegla razinu posjetitelja prije koronakrize.

– Osim toga, postoje dvije prepreke koje gotovo onemogućuju oporavak tekstilnog poslovanja. S jedne strane, šok potražnje uzrokovan ratom u Ukrajini i, s druge strane, problemi u lancu opskrbe uzrokovani politikom oko korone u Kini. Trgovci danas ne znaju stiže li im roba za nadolazeću zimsku sezonu i ne mogu planirati, rekao je Gerrit Heinemann, prenosi Fenix-magazin.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,