Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Talijani bijesni zbog novih mjera, sukob s policijom u Torinu i Milanu

Preuzmite sliku

Stotine demonstratana okupiralo je sinoć ulice Torina, Milana i drugih italijanskih gradova zbog odluke o mjerama protiv novog vala pandemije, koje uključuju ranije zatvaranje restorana, kafića, kina i teretana.

U Torinu je nemali broj građana odlučio iskazati nezadovoljstvo razbijanjem izloga, bacanjem dimnih bombi i staklenih boca na policiju.

 • Također, taksisti su blokirali glavni gradski trg kako bi ukazali na enormne gubitke zbog vladinih mjera protiv koronavirusa. Taksisti gube novac zbog manjka turista i činjenice da sve manje građana putuje gradom zbog sve češćeg rada od kuće.

  Tokom demonstracija jedan fotograf nacionalne novinske agencije RAI je povrijeđen, a pet demonstranata je uhapšeno.

  Policija je u Milanu koristila suzavac kako bi rastjerala demonstrante prilikom čega su uhapšene najmanje dvije osobe.

 • U Cataniji i Napulju održani su mirni protesti, kao i u Cremoni gdje su vlasnici kafića i restorana pokazali ljutnju udaranjem loncima ispred sjedišta MUP-a.

  Podsjetimo, u Italiji je naređeno zatvaranje ugostiteljskih i uslužnih objekata od 18 sati, a odluka će biti na snazi 30 dana. S obzirom na to da Italijani ne izlaze u grad prije 19 sati, ovom je odlukom zadat težak udarac ovoj ionako klonuloj grani ekonomije.

  Ipak, restorani će nakon 18 sati moći nastaviti dostavljati hranu do ponoći. (Agencije)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje