Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Starbucks planira zaposliti 2.500 izbjeglica u Evropi

Preuzmite sliku

Američki lanac kafića Starbucks planira zaposliti 2.500 izbjeglica u Evropi do 2022. godine, kao dio globalnog projekta koji je najavio u januaru ove godine.

Popularni lanac kafića je saopštio u utorak da je ova brojka dio plana da u narednih pet godina širom svijeta zaposli 10.000 izbjeglica.

Starbucks je saopštio da će prilikom zapošljavanja sarađivati s agencijama koje pomažu izbjeglicama i to u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Austriji, Švicarskoj, Španiji, Portugalu, Njemačkoj i Holandiji.

Vijeće za izbjeglice, koje radi na zaštiti prava izbjeglica u Velikoj Britaniji pozdravilo je partnerstvo istakavši da bi ovakav korak “mogao napraviti pozitivne promjene u životima izbjeglica”.

“Izbjeglice donose nevjerovatno bogatstvo vještina, znanja i iskustava koja su izuzetno korisna za društvo”, izjavio je Maurice Wren, izvršni direktor Vijeća za izbjeglice.

Starbucks je u januaru saopštio kako želi zaposliti osobe koje bježe od ratova, progona i diskriminacije u 75 zemalja u kojima je prisutan u sljedećih pet godina. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje