Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Španska političarka privukla pažnju javnosti: Ponovo neće koristiti godišnji odmor

Preuzmite sliku

Španska političarka je privukla veliku pažnju javnosti u svojoj zemlji nakon što je izjavila da neće koristiti godišnji odmor zbog previše obaveza na radnom mjestu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Cristina Cifuentes Cuencas, iz Narodne stranke, je odlučila da ove godine ne iskoristi pravo na godišnji odmor kao što je učinila većina njenih kolega i kolegica iz političkog života te zemlje.

Cifuentes, koja trenutno obnaša dužnost predsjednice Zajednice Madrida, na društvenim mrežama je napisala kako neće ići na godišnji odmor.

Zanimljivo je da ista ova političarka i prethodnih godina nije iskoristila pravo na godišnji odmor.

Španski mediji navode kako u Narodnoj stranci postoje političari koji misle kako nije dobra ideja uživati na godišnjem odmoru dok postoje mnogi problemi i izazovi u zemlji koji čekaju rješenje.

“Ne idem na godišnji odmor jer ima mnogo posla da se uradi u korist Madriđana. Ipak, to je lični izbor. Pozdrav svima”, napisala je ova španska političarka na Twitter profilu.

Naglasila je da će umjesto godišnjeg odmora održati nekoliko važnih sastanaka te raditi na važnim projektima u kancelariji.

Španski mediji navode kako je ipak Cifuentes samo izuzetak na političkoj sceni u toj zemlji jer, kako se navodi, većina političara je već otišla na godišnji odmor, uglavnom na luksuzne turističke lokacije.

Cristina Cifuentes Cuencas (52) je od 24. juna 2015. godine na čelu Zajednice Madrida. Prije toga je od januara 2012. do aprila 2015. godine bila delegat u Zajednici Madrida. Diplomirala je pravo na Univerzitetu Complutense u Madridu gdje je završila i postdiplomske studije za državnu upravu. Politikom se aktivno počela baviti sa 16 godina kada se 1980. godine priključila Popularnoj Alijansi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje