Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Snimak šokirao javnost: Sveštenik bebu agresivno uranja u vodu, ona vrišti, a majka urla od očaja

Preuzmite sliku

Krstio sam puno djece. Kad sam vidio da je ova beba pod stresom, nastojao sam ritual završiti što prije, rekao je svećenik, ali ni izvinjenje ga neće spasiti tužbe roditelja protiv njega

Majka djeteta koje se krstilo u nedjelju u Limassolu na Cipru najavila je tužbu protiv svećenika koji je držao ceremoniju krštenja, jer je bio izrazito grub prema bebi, agresivno ju je uronjavao u posvećenu vodu, beba je cijelo vrijeme plakala, a nakon ceremonije bila je puna modrica.

Majka u jednom trenutku izlazi van, jer nije mogla gledati to mučenje, a svećenik je uporno odbijao prestati.

– Vikali smo na njega, govorili smo mu da prestane, a on je samo rekao ‘ja tako krstim, pustite me da odradim svoj posao’ i nastavio. Taj svećenik nam je uništio najljepši dan, a bebu smo odveli kod ljekara i 24 sata nakon incidenta je još uvijek u šoku – ispričala je majka Ntina Shitta, koja je šokantan snimak krštenja objavila na Facebooku.

– Krstio sam puno djece. Kad sam vidio da je ova beba pod stresom, nastojao sam ritual završiti što prije – rekao je svećenik medijima na Cipru, ali ni izvinjenje ga neće spasiti tužbe roditelja protiv njega. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,