Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Snimak nadzorne kamere: Terorista dolazio na mjesto zločina u izvidnicu

Preuzmite sliku

Napadač Tobias R., koji je izveo rasistički i teroristički napad u njemačkom gradu Hananuu dolazio je na mjesto zločina prije šest dana u izvidnicu, javlja Anadolu Agency (AA).

Snimak nadzorne kamere otkrio je da je rasistički terorist Tobias R. u zelenoj jakni i plavoj kapi prije šest dana posjetio kafić u kojem je izveo napad.

Snimak datira od 15. februara i pretpostavlja se da je terorista tada dolazio u izvidnicu i planirao svirepi napad.

– Živim 50 metara od mjesta gdje je stajala grupe od četiri muškaraca. Sjećam se kako sam rekao kćerima da požure. Kad sam stigao kući i zatvorio vrata, čuo sam šest hitaca. Mislim da je prošlo samo šest ili sedam minuta otkad sam prošao onuda sa kćerkama. Otvorio sam prozor i vidio ljude kako trče i vrište po cesti. Policija je stigla za manje od pet minuta – ispričao je zaDeutsche Welle Ali Mengücek (49) koji već 40 godina živi u četvrti koja je noćas bila mjesto masovnog pokolja koji je uzdrmao cijelu Njemačku.

Rasistički terorist Tobias R. (43) kasno sinoć je u dva kafića u Hanuu ubio devet osoba. Tobias je prvo ispred nargila bara “Midnight” ubio troje i ranio jednog čovjeka. Potom se odvezao u četvrt Kesselstadt gdje je upao u drugi bar istog tipa “Arena” i ubio još petero te ranio četvero ljudi. Jedan od ranjenih kasnije je preminuo u bolnici.

Njemački mediji u četvrtak javljaju kako su žrtve većinom imigranti, a navodilo se da su u jednom baru većinom bili Kurdi. Specijalna njemačka policija pronašla je napadača mrtvog u njegovom stanu, a u stanu je mrtva pronađena i njegova majka. Napadač je posjedovao lovačku dozvolu i iza sebe je ostavio pismo i video poruku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,