Petak, 28. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Slovenija: Putnici PCR testom neće moći da skrate boravak u karantinu

Preuzmite sliku

Slovenska vlada promijenila je uvjete za ulazak u zemlju za one koji nisu vakcinisani, ni preboljeli covid i nemaju negativan test, pa oni karantin nakon ulaska više neće moći privremeno prekinuti negativnim testom.

Zbog skraćivanja kućnog karantina s deset na sedam dana ukida se mogućnost prijevremenog prekidanja karantina s negativnim PCR testom, a osoba koja se nakon prelaska granice uputi u karantin morat će kod kuće biti izolirana punih sedam dana, objavio je vladin ured za komunikacije.

Bez odluke o obaveznom karantinu u Sloveniju i dalje mogu ulaziti oni koji su vakcinisani potrebnim dozama, oni koji su preboljeli covid-19 ili imaju negativan test na koronavirus.

Zdravstvene vlasti objavile su u subotu da je u zadnja 24 sata potvrđeno 7580 novih zaraza, što je najveći broj dnevnih infekcija od početka epidemije, a još je pet oboljelih umrlo.

Sa 14.360 PCR testova potvrđeno je7580 zaraženih ili 52,8 posto među testiranima, a napravljeno je još 109.072 brzih antigenskih testova, čije pozitivne nalaze još treba potvrditi PCR testiranjem.

Po podacima vlade u bolnicama je trenutno 514 covid pacijenata, od čega 156 na odjelima intenzivne njege. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,