Petak, 6. Decembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Škotska: Majka putem Facebooka saznala da joj je kćerka ubijena

Šestogodišnja djevojčica Ališa Mekfil (Alesha MacPhail) nestala je iz kuće svoje bake i djeda na škotskom otoku Bjutu (Bute), nakon čega je organizirana opsežna potraga za njom.

Njeno tijelo pronađeno je dan kasnije, a policija je potvrdila da je dijete ubijeno, a Ališina majka za smrt kćerke saznala je putem Facebooka.

Djevojčica je bila s bakom i djedom kada je nestala. Otac djevojčice Rab Mekfil (Rab), komšije i prijatelji počeli su tražiti djevojčicu. Satima kasnije, oko 6.30 ujutro, Ališina baka Anđela King (Angela) na Facebooku je napisala post u kojem moli za pomoć sve one koji nešto znaju o nestanku njene unuke.

Lokalni mediji u tom trenutku već su prenijeli vijest o nestanku djevojčice, kao i da je pronađeno tijelo tada neidentificiranog djeteta svega 800 metara od kuće Ališine bake i djeda, prenosi Blic.

Tada se na društvenim mrežama oglasila i majka djevojčice Georgina, koja nije bila obaviještena da se nešto dogodilo sa njenom kćerkom. Na Anđelinu objavu odgovorila je pitanjem na Facebooku šta se dogodilo s njenom kćerkom.

– Neka mi neko kaže šta se dogodilo s mojom kćerkom – napisala je.

Jedan od korisnika ostavio je link priče “Daily stara”, u kojoj se navodi da policija traga za djevojčicom i da je pronađeno tijelo. Sat kasnije Georigina se ponovo oglasila.

– Anđela mi se upravo javila. To je moja kćerka – napisala je.

Članovi Ališine porodice tvrde da su baka i djed pokušali stupiti u kontakt s djevojčicinom majkom prije nego što je na Facebooku saznala za smrt svoje kćerke. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,