Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šire se snimci Putina: Nije bio na uskršnjoj misi, samo je namontiran?

Preuzmite sliku

Društvenim mrežama proširili su se snimci za koje se tvrdi da dokazuju kako Vladimir Putin, predsjednik Rusije uopće nije prisustvovao velikoj misi za Uskrs u katedrali u Moskvi.

Podsjetimo, ruski mediji objavili su snimke Vladimira Putina na uskrsnoj misi Ruske pravoslavne crkve. Putin je stajao sa strane u u moskovskoj katedrali Krista Spasitelja, držeći upaljenu crvenu svijeću, tokom ponoćne mise.

Na društvenim mrežama potom se pojavio snimak na kojem se vide Vladimir Putin i njegovi tjelohranitelji u praznoj moskovskoj katedrali. Korisnici Twittera tvrde da je to dokaz da je Putin zapravo unaprijed snimljen u katedrali i da su potom ti kadrovi namontirani u kadrove uskršnje mise.

Putin nestao iz kadra?

Na drugom snimku koji se masovno dijeli vidi se kadar Putina kako stoji ispred freske u katedrali, drži svijeću i grize usnu. Pored njega se vidi kruna na freski. Potom slijedi kadar svećenika, a iza njih se vidi dio freske s krunom, ali ne i Putin. Potom opet slijedi kadar Putina koji stoji pored krune.

Na oba snimka pored Putina stoji gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin. Komentatori na društvenim mrežama komentarišu da Putin previše strahuje od izlaska u javnost otkako je započeo invaziju na Ukrajinu 24. februara. Dodaju i da su na spornim snimcima i fotografijama Putina koje su objavljene boje njegovih kravata različite – na snimcima crna, a na fotografijama i kadrovima na kojima je sam crvena.

Nije jasno kada su snimci, posebno ona na kojoj se tvrdi da prikazuje Putina samog u katedrali, nastale niti jesu li autentične. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje